nedjelja, 19. rujna 2010.

Azurna obala


Azurna obala najljepši je dio na Mediteranskoj obali (jugoistok Francuske). Više je poznatija kao Francuska rivijera. Naći ćete da je vrlo blaga klima zimi, ali ljeti će vas doćekati ugodno sunčano, vruće, i suho vrijeme.

Cannes filmski festival, koji je započeo u 1946, je bio smješten na ovoj lokaciji te i dalje donosi uzbuđenja na ovo područje svake godine. Ovo područje je prošlo kroz mnogo različitih utjecaja i promjena tijekom godina. To je vrlo popularna destinacija za turiste. Odsjedanje u jednoj od mnogih vila na Azurnoj obali je vjerojatno najbolji način da uživate u vašem boravaku.

Azurna obala ima hrane pod utjecajem Italije, ali možete naći mnogo mjesta gdje se u restoranu poslužuje hrana lokalnih „majstora kuhinje“. Azijska hrana je dostupna, ali vrlo ju je teško dobiti u gradićima uz more.

Azurna obala je poznata u regiji po velikom broju kvalitetnih vina . Prilikom posjete definitivno trebate probati neka od vina. Jedno od poznatih vina je Cassis Bandol.

Dok putujete Azurnom obalom možete razgovarati engleskim jezikom, ali mnogo bolje upute , odgovore dobiti ćete na francuskom jeziku.

Ja bih savjetovao da se iznajmi auto za putovanja u ovom području, osim ako ne planirate biti na plaži cijelo vrijeme. Znajte da kada putujete automobilom, teren može biti prilično drugačiji od onog što ste navikli.
Naravno možete se voziti željeznicom ili gradskim autobusnim linijama.

Zbog ljepote koja se nalazi na Azurnoj obali, mnogo je umjetnika i slikara iz prošlosti dolazilo i radilo je na ovom području. Zbog toga, mnogi od njihovih djela su u lokalnim galerijama i muzejima.

U Grasse, možete posjetiti i tvornicu parfumerije koja se nalaze tamo.
Ili za umjetničke duše, posjetite Biot ili lončara u Vallauris. Postoje mnogi veliki festivali koji se pojavljuju tijekom cijele godine.

Adriatica.net- doživite ljepotu azurne obale svojim očima!!

1 komentar:

  1. Azurna obala je stvarno najljepši dio Francuske, ali i najskuplji. No, stvarno se ima što za vidjeti. Smještaj na Azurnoj obali potražite ovdje !

    OdgovoriIzbriši