Nica

Nice je grad u južnoj Francuskoj na Mediteranskoj obali. Grad ima nadimak Nice La Belle, što znači „Lijepa Nica“.

To je najveći grad na francuskoj rivijeri (Azurna obala), peti po veličini grad u Francuskoj s 348.721 stanovnika. Nice je glavni grad Alpes Maritimes Département, a drugi po veličini grad u regiji Provence-Alpes-Côte d'Azur, nakon Marseillea.

Područje današnje Nice se vjeruje da je među najstarijim ljudskim naseljima u Europi.
Ljepoti ovoga grada značajno doprinose luke i pomorski aspekti. Nica je postala istinski kozmopolitski turističko odredište.
Spektakularne prirodne ljepote možemo zahvaliti lijepoj i blagoj mediteranskoj klimi . Grad ima glavno šetalište uz samo more, Promenade des Anglais koje je idealno za romantičnu šetnju i razgledavanje ljepote ovoga grada.
Već desetljećima, Nica privlači ljude iz svih krajeva svijeta svojom ljepotom i raznolikošću. Čist zrak i  lagane zrake sunca jednostavno  svakome omogučavaju da osjeti veličanstvenost ovoga grada.

Postoje mnogi gradski muzeji uključujući Musée Marc Chagall, Musée Matisse i Musée des Beaux-Arts Jules Chéret. Klima i krajolik, još uvijek su ono što privlači većinu posjetitelja danas. To je drugo najposjećenije mjesto u Francuskoj nakon Pariza, prima 4 milijuna turista svake godine. Također je druga najprometnija zračna luka u Francuskoj nakon Pariza. Grad ima i sveučilište, nekoliko poslovnih četvrti i nekih većih kulturnih objekata, kao što su muzeji, nacionalni teatar, Opera House s Pokrajinska knjižnica i nekoliko koncertnih dvorana i kasina.

Adriatica.net- doživite ljepotu azurne obale svojim očima!!